Universal Acceptance

Program for ICANN55 – Marrakesh

As of 2016-02-23

Key Messages:

- First set of Deliverables are ready
- Take them back to your own communities
- Start initiatives in your own communities

Sunday

Workshop - Palmeraie

8:30	Update on UASG, Re-Organisation, Achievements, focus (15 min)	Ram
8:45	EAI – Report from Coremail on their experiences, frustrations and	Marvin Wu
	lessons learned after more than a year with EAI in production (20	
	min)	
9:05	EAI – Live demonstration of EAI across multiple platforms:	Mark
	Microsoft 365, Gmail, Coremail (40 minutes)	Svancarek;
		Marvin Wu
9:45	Update on ICANN IT's Pursuit of UA Readiness (20 Minutes)	Ashwin
10:05	Update on APNIC's Pursuit of UA Readiness (15 minutes)	TBC
10:20	Break	
10:45	Registry/Registrar UA Review (30 minutes)	Rich
11:15	UA Initiatives Around the World	
	- Eastern Europe – Dusan (15 Minutes)	
	- India – (TBC) (15 Minutes	
	- Western Europe – Lars (15 Minutes)	
Noon	Review and Wrap Up	Mark/Ram
	- Launching the Quick Docs (20 Minutes)	
	 Launching Definition of UA (10 Minutes) 	
	Next Steps	
12:30	Lunch	
1:30	Detailed Reading – Introduction to Universal Acceptance (3	Mark
	Hours)	

Monday

UA & TF-AIDN (Task Force – Arabic IDNs) 11:00 – Noon

Monday

UA @ TechDay



13:40

Tuesday

09:00-10:00 - UASG& SSAC

ccNSO Presentation 16:15

Universal Acceptance - an update on achievements and the role of ccTLDs in UA achievement

Don Hollander, ICANN

Wednesday Toubkal

09:00	Update on UASG (15 minutes)	Ram
09:15	Review of Quick Guides (30 Minutes)	Mark
09:45	Registry/Registrar UA Issue Identification (10 minutes)	Rich
09:55	UA Readiness Update – ICANN IT (10 minutes)	Ashwin
10:05	Q&A (10 minutes)	Ram

